I stämmoavgiften för BARNLEK 2020 ingår mat från onsdag lunch till söndag frukost. För deltagare som kommer innan det går det att köpa till mat från måndag lunch, detta beställs i samband med anmälan.

Frukost (morgonmat) serveras vanligtvis på skolan där man bor. Undantag från detta meddelas vid ankomst.

 

Varm mat två gånger per dag

Vi serverar varm mat till lunch och middag varje dag.  Denna serveras i Hulebäcksgymnasiets matsal som rymmer 370 personer. Maten tillagas av matsalens ordinarie personal som är vana att hantera stora arrangemang med många barn och ungdomar som deltagare.

 

Nötfritt

Av hänsyn till allergiker är hela arrangemanget Barnlek 2020 fritt från nötter, mandel och soja. Det innebär att all mat som serveras är fria från dessa produkter men det betyder också att du som deltagare inte får ha med dig till exempel choklad eller snacks som innehåller nötter, mandel och soja. Tänk på att nötter ofta finns i choklad fast man inte tänker på det, till exempel i form av nougat.

 

Specialkost

Behov av specialkost meddelas vid anmälan. Då hela arrangemanget är fritt från nötter, mandel och soja kommer ingen mat att innehålla dessa ingredienser.

 

Kafeteria

En kafeteria med enklare förtäring kommer att vara tillgänglig främst på kvällstid på Hulebäcksgymnasiet. I närområdet finns också flera butiker och matställen där mellanmål, frukt och dricka kan köpas.

 

 

Danmarks samdans på BARNLEK 2020 heter Pedersen - eller kanske Petersen. En kul dans på 4 personer med hurresteg, kedja, snurr och ring.

Se dansen Pedersen på YouTube.

 

 

Boende sker i klassrum på hårt underlag. Alla tar med lämpligt liggunderlag eller luftmadrass, kudde, sängkläder/sovsäck och gosedjur för eget bruk. Det finns ett begränsat antal sov-kit att hyra, men dessa är främst avsedda för långväga gäster med begränsat packutrymme, från Island, Grönland och Färöarna.

Tänk på att sovutrymmet per person är begränsat, så storleken på liggunderlag bör vara anpassat efter detta. Den beräknade platsen per person är cirka en meter så det är lämpligt med en madrass eller liggunderlag på cirka 70 cm.

Boende finns tillgängligt från måndag 13 juli. Men deltagare som kommer tidigt kan få tillfälligt boende första dagarna, och behöva flytta på onsdagen. I stämmoavgiften ingår mat från onsdag lunch. För deltagare som kommer innan det går det att köpa till mat från måndag lunch, detta beställs i samband med anmälan.

 

Nära till boendet

Vi bor i klassrum på skolor i Mölnlycke. Vi har plats för upp till 1000 personer inom några hundra meter från Wallenstamshallen där de flesta aktiviteter äger rum, och ytterligare 500 personer inom 1500 meters avstånd. 
Om vi skulle bli fler deltagare finns ytterligare boende lite längre bort.

Vilken boendeskola du hamnar på får du reda på vid ankomsten till Mölnlycke.

 

Nötfritt

Hela arrangemanget Barnlek 2020 är fritt från nötter, mandel och soja, av hänsyn till allergiker. Detta gäller även boendet på skolorna. Tänk därför på att inte packa med dig godis och snacks som innehåller nötter.

 

 

 

Kalas är temat för BARNLEK 2020 och på kalas sjunger man så klart födelsedagssånger. Har du någon spännande sång på lager får du gärna ta med den och lära oss andra.

Både Svenska Folkdansringen och den nordiska stämman NORDLEK fyller 100 år 2020. Genom hela BARNLEK 2020 kommer vi ha anledning att fira det med att sjunga födelsedagssångerna från alla de Nordiska länderna! Vilken är din favorit?

Den norska sången kommer här, den och övriga finns även i dokumenten nedan.

Hurra for deg som fyller ditt år
Ja, deg vil vi gratulere!
Alle i ring omkring deg vi står
Og se nå vil vi marsjere
Bukke, nikke, neie
Snu oss omkring
Danse for deg
Med hopp og sprett og spring
Ønsker deg av hjertet
Alle gode ting
Og si meg så hva vil du mere?
GRATULERE! 

Høyt våre flagg vi svinger - hurra
Ja, nå vil vi riktig feste
Dagen er din, og dagen er bra
Men du er den aller beste
Se deg om i ringen
Hvem du vil ta
Dans en liten dans
Med den du helst vil ha
Vi vil alle sammen
Svinge oss så glad
Og en av oss skal bli den neste!
Til å FESTE!

Sveriges samdans på BARNLEK 2020 i Mölnlycke är Väva vadmal från Vartofta Åsaka. En lite annorlunda väva som avslutas med att väven klipps och alla ramlar.

Se Väva Vadmal från Vartofta Åsaka på YouTube