Program

Artiklar till sidan för programmet.

Under BARNLEK 2020 kommer det dansas danser från alla de nordiska länderna, det kommer finnas möjlighet att prova på att slöjda, att spela folkmusik och att få nya vänner. Dessutom blir det invignings- och avslutningsceremoni, festtåg genom orten och dansuppvisningar på stan.

dansande-fotter-smal.jpg

 

 

_MG_9681-dans-i-gympasal-600px.jpg

Arrangörerna testar dansgolvet.

 

För att skapa en fantastisk avslutning på BARNLEK 2020 med dans, sång och musik från hela Norden behöver vi dig. Spelande och/eller dansande ungdom. Med hjälp av professionella musiker och dansare skapar ni ett musik- och dansfyrverkeri där alla kan vara med till avslutningsfesten lördagen 18 juli. 

 

Läs mer: Tillsammans i Norden

Svenska Folkdansringen och de nordiska stämmorna fyller 100 år och detta ska vi fira. Du är därför välkommen på kalas för att fira! Vi kommer att leka, ha fiskdamm och annat skoj. Ta gärna med en partyhatt om du hunnit skapa en i aktivitetsrummet. Du behöver inte ha med dig någon present men träna gärna lite extra på alla födelsedagssånger. 

Självklart ska BARNLEK 2020 avslutas med en hejdundrande avslutning. Det blir en stor dans- och musikföreställning som skapats av deltagarna i Tillsammans i Norden. Alla deltagare på BARNLEK 2020 kommer att vara med på scenen under avslutningen. Ta gärna på dig din dräkt.

Deltagarna på BARNLEK 2020 har möjlighet att delta med sin dansgrupp i PR-uppvisningar runt om i Mölnlycke. Anmälan till detta görs i samband med anmälan till stämman. Att göra en PR-uppvisning är ett sätt att göra reklam för folkdansen, samtidigt som gruppen har kul och får en chans att öva in en uppvisning tillsammans.

Vill du se en uppvisning?

Håll utkik här på webben och i våra sociala medier för mer information om uppvisningar att titta på.

Välkomna på invigning av BARNLEK 2020! Vi samlas utanför entrén till Hulebäcksgymnasiet och startar lägret med sång, musik och ballonger. Barn från de olika länderna visar sina samdanser. Invigningen kommer att avslutas med en stor raket! Ni behöver inte ha dräkt på er men ta gärna på er BARNLEK-tröjan!

Invigningen kommer att tolkas på finska.

Lek i form av regellekar, klapplekar och sånglekar från Nordens alla länder finns för de som vill pröva det. Klart man måste leka på ett kalas.

Musikgrupper som kommer till BARNLEK 2020 erbjuds kurser och möjlighet till att göra framträdanden, spela till dans och spela med likasinnade. På BARNLEK 2020 finns ett särskilt erbjudande för dig som är född 2003 till 2007, du kan anmäla dig till Tillsammans i Norden.

Du kommer få många möjligheter till dans på BARNLEK 2020. Det kommer finnas många danskurser med spännande danser från de olika länderna och kvällsdans med roliga danser som det är lätt att delta i. Under lägret kommer man också kunna dansa uppvisning på stan och delta i de Nationella uppvisningsprogrammen där alla deltagare deltar.

På BARNLEK 2020 finns ett särskilt erbjudande för dig som är född 2003 till 2007, du kan anmäla dig till Tillsammans i Norden.

Vi sjunger tillsammans på alla språk både på kurser, i dans och i lek. Födelsedagssångerna sjunger vi eftersom vi firar att Svenska Folkdansringen fyller 100 år och att det 2020 är 100 år sedan folkdansorganisationerna träffades i den första Nordiska stämman.